Aluat clasic de pizza

Ingrediente:

500 g făină 

325 ml apă călduță

7 g drojdie uscată sau 25 g proaspăta

10 g sare ( aproximativ o lingura)

Mod de preparare:

Măsurăm 325 ml apa calduta si o transferăm intr-un castron. Punem in ea drojdia uscata (sau cea proaspata) si amestecăm bine cu o lingurita. Intr-un castron incapator punem cele 500 g de faina si lingurita de sare si le amestecam bine. Turnăm apa cu drojdia peste ele si amestecăm pana obținem un aluat.

Presărăm blatul de lucru cu putina faina si răsturnăm  aluatul pe el. 

Incepem frămantarea aluatului obținut , iar apoi îl împărțim în 4 bucăți.

Cele 4 bile formate le lăsăm la dospit măcar 30-40 .In principiu, blatul de pizza se intinde cu mana (nu cu sucitorul) ajutându-ne cu puțin ulei de măsline ,si se transfera în tava de pizza , pe care o tapetăm cu ulei( sau puteți folosi și hârtie de copt)

 Toppingul contine de obicei, sos de roșii,felii salam,sunca cruda sau fiarta, carnati), brânzeturi (mozzarella, parmezan, , gorgonzola etc), legume (ciuperci ,masline, zucchini, anghinare, felii de rosii, vinete, ardei, spanac etc), oua sau peste (ton, sardine) si verdeturi aromatice – cel mai adesea busuioc proaspat. Dar aici imaginația fiecăruia este liberă să zburde. Eu de exemplu am folosit pe una din pizza cartofi , pe care am asezat rozmarin apoi mozzarela.Una am preparato cu ton și ceapă roșii și mozzarela, iar pentru copii nu putea să lipsească cea cu salam/șuncă porumb și bineînțeles mozzarella,preferata lor.

Coacem pizza la o temperatură de 220 grade Celsius, pentru aproximativ 20 minute.

Spor la gatit!

pizza
pizza-2
pizza-4
pizza-3
previous arrow
next arrow
DISTRIBUIE REȚETA

Rețete recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *