Este o mâncare ieftină, dar foarte gustoasă, care se face repede, pentru că are puţini paşi şi puţine ingrediente. Perfectă și pentru perioada postului.
Ingrediente:
1 varză ( aproximativ 1 kg)
200 gr tăieței lați
1 ceapă
Sare, piper ( după gust)
Ulei pentru călit
Mod de preparare:
Se taie varza, se pune peste ea 1 linguriţă de sare şi se lasă 5 minute.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei, într-o tigaie mai mare.
Între timp se pun tăiţeii la fiert, după instrucţiunile de pe pachet.
Se adaugă varza şi se căleşte, amestecând în ea, până îşi schimbă culoarea. Când e aproape gata se condimentează cu piper.
Apoi se adaugă tăiţeii, scurşi de apă, peste varză, se amestecă bine şi mâncarea este gata.
Poftă bună și multă armonie în bucătărie!