Chifteluțe din file de șalău 

Cum  bine știm cu toții, peștele este unul dintre alimentele pe care nutritioniștii le recomandă în orice situație, fie că ne dorim să slăbim,fie că vrem să găsim alternative sănătoase la alte tipuri de carne.

Carnea de peste este o sursa excelentă de proteine, vitamine (A, B12, D, E),minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu) și acizi grași esențiali ,omega-3 și omega-6.

Pentru acest motiv, azi am decis să pregătesc o rețetă pe cât de ușor de gătit pe atât de sănătoasă și nutritivă, și anume:

Chifteluțe din file de șalău 

Ingrediente:

1 file de șalău (350 gr)

2 ouă

1 morcov mare

1 cartof mai mare

Usturoi după gust

Mărar

Condimente pentru chiftele/ Delikat 

Sare, piper 

Pesmet pentru tăvălit

Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Fileul de pește se toacă la mașină, apoi se amestecă cu morcovul și cartoful rași pe răzătoarea mică, usturoiul făcut mujdei, ouăle, mărarul, condimentele /delikatul sarea și piperul.Se omogenizează bine și se formează biluțe potrivite care se tăvălesc prin pesmet.
Se prăjesc în baie de ulei și se scot pe șervețele absorbante. 
Se servesc ca aperitiv sau cu garnitură de piure, orez, salată, etc. Eu am pregătit ca și garnitură cartofi dulci copți la cuptor, și un sos alb de usturoi.

Sport la gătit! Și multă armonie în bucătărie!

DISTRIBUIE REȚETA

Rețete recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *