Cum bine știm cu toții, peștele este unul dintre alimentele pe care nutritioniștii le recomandă în orice situație, fie că ne dorim să slăbim,fie că vrem să găsim alternative sănătoase la alte tipuri de carne.
Carnea de peste este o sursa excelentă de proteine, vitamine (A, B12, D, E),minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu) și acizi grași esențiali ,omega-3 și omega-6.
Pentru acest motiv, azi am decis să pregătesc o rețetă pe cât de ușor de gătit pe atât de sănătoasă și nutritivă, și anume:

Chifteluțe din file de șalău
Ingrediente:
1 file de șalău (350 gr)
2 ouă
1 morcov mare
1 cartof mai mare
Usturoi după gust
Mărar
Condimente pentru chiftele/ Delikat
Sare, piper
Pesmet pentru tăvălit
Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Fileul de pește se toacă la mașină, apoi se amestecă cu morcovul și cartoful rași pe răzătoarea mică, usturoiul făcut mujdei, ouăle, mărarul, condimentele /delikatul sarea și piperul.Se omogenizează bine și se formează biluțe potrivite care se tăvălesc prin pesmet.
Se prăjesc în baie de ulei și se scot pe șervețele absorbante.
Se servesc ca aperitiv sau cu garnitură de piure, orez, salată, etc. Eu am pregătit ca și garnitură cartofi dulci copți la cuptor, și un sos alb de usturoi.
Sport la gătit! Și multă armonie în bucătărie!

