Un preparat gustos, perfect pentru cină. Îmbină perfect gustul de mare, fin al creveților cu savoarea dulceagă a doradei.
Ingrediente:
2 dorade
80 gr creveți (decorticați)
2 crenguțe rozmarin
1 cățel usturoi
4 roșii cherry
Sare, piper
Folie de aluminiu
Mod de preparare:
Curățam peștele bine de solzi și îl eviscerăm.
Tăiem roșiile mărunt , la fel și usturoiul și le punem peste creveți ( eu am folosit creveți albi). Sărăm și piperam dorada ,apoi o umplem cu amestecul de creveți , adăugând și o crenguță de rozmarin ( merge bine și pătrunjelul verde) pentru un plus de savoare.
Punem pestele în folie de aluminiu și îl introducem la cuptor, pentru 30-35 minute la 180 grade Celsius ( dacă preferați pestele puțin mai rumenit, înainte de al scoate din cuptor puteți să deschideți folia de aluminiu și să il mai lăsați 5-10 minute ).
Ca și garnitură puteți pregăti legume coapte la cuptor (le puneți împreuna cu pestele în tavă) , orez, salată , etc. Eu am folosit de data aceasta cartofi dulci copți împreuna cu peștele.
Poftă bună și multă armonie în bucătărie!


