Doradă umplută cu creveți la cuptor

Un preparat gustos, perfect pentru cină. Îmbină perfect gustul de mare, fin al creveților cu savoarea dulceagă a doradei.

Ingrediente:

2 dorade

80 gr creveți (decorticați)

2 crenguțe rozmarin

1 cățel usturoi

4 roșii cherry

Sare, piper

Folie de aluminiu

Mod de preparare:

Curățam peștele bine de solzi și îl eviscerăm.

Tăiem roșiile mărunt , la fel și usturoiul și le punem peste creveți ( eu am folosit creveți albi). Sărăm și piperam dorada ,apoi o umplem cu amestecul de creveți , adăugând și o crenguță de rozmarin ( merge bine și pătrunjelul verde) pentru un plus de savoare.

Punem pestele în folie de aluminiu și îl introducem la cuptor, pentru 30-35 minute la 180 grade Celsius ( dacă preferați pestele puțin mai rumenit, înainte de al scoate din cuptor puteți să deschideți folia de aluminiu și să il mai lăsați 5-10 minute ).

Ca și garnitură puteți pregăti legume coapte la cuptor (le puneți împreuna cu pestele în tavă) , orez, salată , etc. Eu am folosit de data aceasta cartofi dulci copți împreuna cu  peștele.

Poftă bună și multă armonie în bucătărie!

DISTRIBUIE REȚETA

Rețete recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *