Este o rețetă ușor de preparat, pufoasă și foarte delicioasă.
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de:
5 ouă
140 gr zahăr
Esență de vanilie
10 gr miere
1/2 linguriță de sare
100 gr făină
Pentru crema :
250 gr mascarpone
3 linguri de nutella
2 linguri zahăr pudră
2 linguri cacao
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile cu sarea și zahărul. Apoi adăugăm gălbenușurile , esența de vanilie, făina și amestecăm cu grijă de sus în jos cu ajutorului unei spatule. Pregătim o tavă (35×40) cu hârtie de copt, punem compoziția și introducem la cuptor la 200 grade Celsius pentru aproximativ 6-7 minute.
Scoatem tava din cuptor și acoperim blatul cu folie alimentară pentru o rulare mai ușoară.
Până se răcește pișcotul pregătim crema .
Mixăm bine crema de mascarpone cu nutella, zahărul și cacao. Ungem blatul cu aceasta cremă și rulăm ușor . Acoperim cu folie de aluminiu și lăsăm la frigider pentru macăr 30 minute înainte de a felia.
Putem orna cu zahăr pudră, cacao, topping de ciocolată, etc, după preferința fiecăruia.
Poftă bună și multă armonie în bucătărie!

