Spaghete carbonara

O alegere potrivită, aș spune , atunci când suntem presați de timp sunt spaghetele carbonara. Ușor de pregătit , foarte gustoase și în același timp sățioase, perfecte pentru masa de prânz.

Ingrediente:

320 gr spaghete

150 gr pancetta 

6 gălbenușuri de ou

50 gr pecorino romano

Piper

Mod de preparare:

Începem prin a pune apa la fiert pentru spaghete. Între timp , într-o tigaie antiaderentă punem pancetta tăiată cubulețe ( eu am folosit de la Ldl) și o călim puțin. Fierbem spaghetele conform timpului recomandat pe ambalaj, puțin al dente.

Într-un bol, amestecăm ouăle , piperul și brânza răzuită ( păstrăm puțină și pentru servit). În lipsă de pecorino romano, se poate folosi și parmezan. Adăugăm și 2-3 linguri de apă , în care fierb pastele, peste amestecul de ouă.

Luam tigaia cu pancetta de pe foc, strecurăm spaghetele și le punem direct peste pancetta în tigaie. Adăugăm și amestecul de ouă și amestecăm bine. Pentru ca spaghetele să fie și mai cremoase se mai poate adăuga câteva linguri de apă în care au fiert pastele.

Servim calde cu pecorino ( parmezan) răzuit.

Poftă bună și multă armonie în bucătărie!

DISTRIBUIE REȚETA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *