Melcișori cu spanac și brânză

Pentru că de multe ori nu știm cum să “ păcălim” copiii să mănânce spanac, eu azi m-am gândit să pregătesc o rețetă din aluat cu foietaj cu umplutură de spanac. A avut mare success!

Ingrediente:

300 gr brânză proaspătă de vacă ( sau riccotta se poate folosi)

 200 gr baby spanac proaspăt

50 gr unt 100 gr gorgonzola dulce

2 foi aluat foietaj

1 ou bătut (pentru uns)

 Sare și piper ,după gust

Mod de preparare:

Topim untul într-o tigaie, peste care adăugăm spanacul spălat bine. Lăsăm la foc potrivit, amestecând din când in când, până spanacul se înmoaie . Într-un bol pasăm brânza împreună cu gorgonzola , apoi adăugăm și spanacul răcit, sare, piper și anestecăm bine. Întindem foile de foietaj pe masa de lucru , întindem umplutura peste, și rulăm cât putem de strâns .Porționăm melcișori de dimensiunea unui deget pe cere îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem fiecare melcișor cu oul bătut spumă, iar apoi introducem la cuptor, la o temperatură de 180 grade Celsius, pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenesc frumos.

Poftă bună și multă armonie în bucătărie!

DISTRIBUIE REȚETA

Rețete recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *