Pentru că de multe ori nu știm cum să “ păcălim” copiii să mănânce spanac, eu azi m-am gândit să pregătesc o rețetă din aluat cu foietaj cu umplutură de spanac. A avut mare success!
Ingrediente:
300 gr brânză proaspătă de vacă ( sau riccotta se poate folosi)
200 gr baby spanac proaspăt
50 gr unt 100 gr gorgonzola dulce
2 foi aluat foietaj
1 ou bătut (pentru uns)
Sare și piper ,după gust
Mod de preparare:
Topim untul într-o tigaie, peste care adăugăm spanacul spălat bine. Lăsăm la foc potrivit, amestecând din când in când, până spanacul se înmoaie . Într-un bol pasăm brânza împreună cu gorgonzola , apoi adăugăm și spanacul răcit, sare, piper și anestecăm bine. Întindem foile de foietaj pe masa de lucru , întindem umplutura peste, și rulăm cât putem de strâns .Porționăm melcișori de dimensiunea unui deget pe cere îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem fiecare melcișor cu oul bătut spumă, iar apoi introducem la cuptor, la o temperatură de 180 grade Celsius, pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenesc frumos.
Poftă bună și multă armonie în bucătărie!

