Brioșe cu caramel sărat

Un desert irezistibil…pufos,ușor de preparat cu un gust cremos de caramel sărat.

Ingrediente:

150 gr zahăr

70 gr frișcă lichidă

100 gr unt sărat

3 ouă

120 gr făină

15 gr zahăr

Mod de preparare:

Punem pe foc mediu o tigaie lată, jumătate din cele 150 gr zahăr și lăsăm la caramelizat fără să amestecăm în el. Punem și restul zahărului , iar când e gata caramelizat mușcăm doar tigaia pentru a topi eventualele cocoloașe . Încălzim frișca și o adaugăm peste caramel în tigaie, apoi punem și untul tăiat cubulețe. Amestecăm bine, și golim amestecul într-un vas curat. După ce s-a răcit puțin adaugăm ouăle, cele 15 gr zahăr și făina, amestecând bine.

Punem crema rezultată în forme de brioșe(10 bucăți au ieșit ) și le introducem  în cuptor, la 220 grade Celsius , pentru 7-8 minute, astfel brioșele vor fi crocante în exterior și cremoase în interior. Poftă bună și multă armonie în bucătărie!

DISTRIBUIE REȚETA

Rețete recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *