Un desert irezistibil…pufos,ușor de preparat cu un gust cremos de caramel sărat.
Ingrediente:
150 gr zahăr
70 gr frișcă lichidă
100 gr unt sărat
3 ouă
120 gr făină
15 gr zahăr
Mod de preparare:
Punem pe foc mediu o tigaie lată, jumătate din cele 150 gr zahăr și lăsăm la caramelizat fără să amestecăm în el. Punem și restul zahărului , iar când e gata caramelizat mușcăm doar tigaia pentru a topi eventualele cocoloașe . Încălzim frișca și o adaugăm peste caramel în tigaie, apoi punem și untul tăiat cubulețe. Amestecăm bine, și golim amestecul într-un vas curat. După ce s-a răcit puțin adaugăm ouăle, cele 15 gr zahăr și făina, amestecând bine.
Punem crema rezultată în forme de brioșe(10 bucăți au ieșit ) și le introducem în cuptor, la 220 grade Celsius , pentru 7-8 minute, astfel brioșele vor fi crocante în exterior și cremoase în interior. Poftă bună și multă armonie în bucătărie!



