Lamai şi lime – lămâile sunt esenţiale pentru cele mai multe reţete de cocktail, ele fiind cele care oferă aciditatea necesară pentru a echilibra combinaţia e zahăr şi alcool. Lămâile pot fi utilizate de asemenea şi în reţetele de cocktail cu tequila sau pentru a decora paharele.
Ouă – dacă vrei să obţii un aspect perfect pentru cocktailul tău, spuma din albuş de ou este un truc interesant. În plus, albuşurile de ou sunt cele care schimba textura cocktailului şi îl fac mai dens.
Gheata – acesta este un ingredient de bază în cocktailuri şi oferă în acelaşi timp un aspect interesant, menţinând şi aroma băuturii pentru mai mult timp. Alege în acest sens cuburi de gheaţă mari, care să se topească greu, pentru a evita ca băutura preparată să fie prea diluata.
Rom alb – această băutură poate fi considerată universală și versatilă și este folosit în mai multe cocktailuri, așa cum este Mojitor sau Daiquiri.
Vodcă – vodcă rămâne cel mai popular ingredient pentru cocktailuri din SAU din motive întemeiate. O bază alcoolică din vodcă reprezintă cea mai simplă soluție pentru un cocktail reușit și este folosită chiar în rețetele clasice așa cum este de exemplu Cosmopolitan sau Bloody Mary.
Whisky – acest ingredient se folosește în mai multe cocktailuri populare, inclusiv în Manhattan sau Whisky Sour.
Rom brun – cocktailurile făcute cu rom brun sunt populare datorită aromei speciale a acestei băuturi. Mai Tăi este un cocktail care folosește rom brun.
Sirop – Siropul este un ingredient dulce utilizat într-o gamă largă de cocktailuri așa cum sunt Mojito, Vodka Sour sau altele la fel de populare. De asemenea, se folosește și pentru a da culoare băuturilor.
Mentă – mentă este inclusă în mai multe rețete de cocktail și poate fi de asemenea utilizată și pe post de element decorativ.
Apă minerală – apă minerală este de asemenea un ingredient folosit în special în cocktailurile carbogazoase.